Борисов: Предлагаме да бъде обявено извънредно положение (ВИДЕО)

Министерският съвет ще предложи на Народното събрание да гласува обявяването на извънредно положение, това стана ясно след извънредно на заседание на министерски съвет, което бе свикано късно тази вечер от премиера Бойко Борисов с участието на Оперативния щаб. Причина за извънредното събрание е, че вече официално заболелите от COVID-19 са 23 души на територията на България.

YouTube

Публикувахте от Бойко Борисов в Четвъртък, 12 март 2020 г.

По време на заседанието е коментирано да бъде забранено влизането на хора, пристигащи от определени държави. Ще бъде предложено и да бъдат затворени училища и детски градини. Барове, нощни клубове и дискотеки също ще бъдат затворени.

„МВнР трябва всяка минута да им се актуализира сайтът за забрана за пътуване към други страни, а Министерство на здравеопазването – от кои държави не могат да влизат в България”, каза Борисов.

Започна извънредното заседание на Министерския съвет

Също така бе предложено да бъде налагана 5 000 лева глоба за неспазване на карантина.

„Сега е моментът да покажем дали сме патриоти, дали сме солидарни – да се погрижим за възрастните хора, да се погрижим за социално слабите, за санитарите. Голям проблем ще възникне с погребалните агенции, защото близките на починал с коронавирус също са под карантина“, каза още министър-председателят.

Очаквайте подробности!

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе