Какво всъщност трябва да правим, за да се предпазим от коронавируса COVID-19?

Няколко препоръки на д-р Лидия Рота Вендер, хематолог и президент на ALT (Асоциация срещу тромбозата и сърдечно-съдовите заболявания) в Италия, която обяснява какво представлява Коронавирусът и как да се процедира в случай на възможна зараза.

Здравният министър издаде заповед, с която въвежда противоепидемични мерки на територията на България

YouTube

Вирус не се спира с паника, а с интелигентност. От млад изследовател, който от кантон Шенжен, Китай беше преместен в Ухан, за да си сътрудничи с Целевата група, която се бори с коронавирусната епидемия, ние с ентусиазъм получаваме и предаваме тази ясна, проста и достъпна информация за всички, като точно описват как вирусът се предава от един човек на друг и как може да бъде неутрализиран в ежедневието ни.

Коронавирусната инфекция не причинява простуден нос или кашлица със настинка, а суха и груба кашлица, това е най-простото за разграничаване. Вирусът не издържа на топлина и умира, ако е изложен на температури по-високи от 26-27 градуса, поради което горещите напитки като инфузии, бульони или просто гореща вода трябва да се консумират обилно през деня. Тези горещи течности неутрализират вируса и са лесни и приятни за поглъщане. Избягвайте да пиете ледена вода или напитки с лед (кубчета) или сняг за тези в планината (деца). За тези, които могат, слънчеви бани.

България е в извънредно положение до 13 април заради коронавируса

Коронавирусът е с голям размер (диаметър 400-500 нанометра), така че всеки плат може да го спре, не са необходими специални маски в ежедневния живот. Различно е положението на лекарите и здравните работници, които са изложени на тежки товари на вируса и те трябва да използват специално оборудване. Когато вирусът е на метални повърхности, той оцелява около 12 часа, поради което при докосване на метални повърхности като врати, уреди, транспортни парапети и др., ръцете трябва да се измият старателно и да се дезинфекцират с алкохолен гел по възможност.

Вирусът може да живее вложен в дрехи и тъкани между 6 и 12 часа, обикновените детергенти могат да го унищожат, препоръчва се елементи, които не могат да се мият всеки ден, да бъдат изложени на слънце и вирусът ще умре. Както бе посочено: Първо вирусът попада в гърлото, причинявайки възпаление и усещане за сухота. Този симптом може да продължи между 3 и 4 дни. Вирусът пътува през влагата, намираща се в дихателните пътища, слиза в трахеята и се инсталира в белите дробове, причинявайки пневмония, която продължава около 5 или 6 дни. Как можете да избегнете заразяване. Предаването на вируса обикновено става чрез директна инфекция, докосване на тъкани или материали, върху които се намира вирусът.

Измиването на ръцете ви е от съществено значение. Вирусът оцелява в нашите ръце само за около 10 минути, но през това време могат да се случат много неща, триене на очите, докосване на носа – това позволява на вируса да влезе в гърлото ви. Ето защо, за наше добро и добро на всички, мийте ръцете си често. Можете да се гаргарате вечер и когато можете през деня с топла вода. Дезинфекцирайте компютърната клавиатура и мишката,  волана на автомобила също.

Новият коронавирус на NCP може да не показва признаци на инфекция в продължение на много дни, преди които не е възможно да се знае дали човек е заразен. Но когато се прояви температура или кашлица и отиде в болницата, белите дробове са с 50% фиброза, вече е късно! Експертите от Тайван предлагат да се прави проста проверка всяка сутрин: Вдъхновете дълбоко и задръжте дъха си за 10 секунди. Ако се постигне, без кашлица, без затруднения и или чувство на потискане и т.н., това показва, че няма фиброза в белите дробове, което показва липсата на инфекция. Необходимо е в тези критични моменти да се прави тази контрола всяка сутрин в среда с чист въздух Това са сериозни и отлични съвети от японски и китайски лекари, които лекуват COVID-19.

Всички трябва да поддържаме устата и гърлото си винаги ВЛАЖНИ, никога СУХИ, трябва да пиете 2-3 глътки вода поне на всеки 15 минути!!! ЗАЩО? Дори ако вирусът попадне във вода или други течности през устата, той ще премине през хранопровода директно в стомаха, където стомашните киселини ще унищожат, ОБАЧЕ ако не пиете достатъчно вода редовно, вирусът може да премине постепенно към дихателните пътища и оттам да стигне в белите дробове, където е реалната му среда за развитие и където с него ще трябва да се справя вече имунната ви система.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе