Кметът на Исперих: Най-разумно на този етап е да бъдем отговорни и дисциплинирани

На извънредно събиране днес с участието на кмета Белгин Шукри, заместник-кметовете, управителят на МБАЛ – Исперих д-р Абдулах Заргар и началникът на РУ – Исперих Марин Маринов бяха дадени насоки на кметовете по села за справяне със ситуацията и недопускане на коронавируса и разпространението му сред жителите на общината. На срещата бе обсъдена и готовността на институциите за реакция при евентуално установяване на заболели от вируса.

Доктор Заргар посочи всички превантивни мерки срещу разпространението на коронавируса и действията, които трябва да се предприемат незабавно при съмнения за заболяването. „В случай, че има установени пациенти със симптоми на COVID – 19, те ще бъдат извозвани до разградската болница“, коментира докторът и допълни, че не паниката, а разумът лекува тази болест.

YouTube

Началникът на районното управление г-н Маринов също сподели мнение, че най-страшно в този момент е да се действа импулсивно, под влияние на паника. Той увери присъстващите, че органите на реда са готови да окажат съдействие на всеки един човек по всяко време. „Изправени сме пред непредвидима, за съжаление, ситуация, и най-важното е да действаме разумно и адекватно във всеки един момент“.

Кметът Белгин Шукри призова кметовете да предупредят своите съселяни да спазват стриктно всички превантивни мерки, спуснати от Кризисния щаб. Той коментира, че въпреки извънредното положение в страната към настоящия момент няма причина за страх и паника, „най-разумно на този етап е да бъдем отговорни и дисциплинирани, за да запазим както своето здраве, така също и на околните“, заяви градоначалникът.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

dm petroleum

Върни се горе