Два нови случая на COVID-19 показват резултатите от първите проби, излезли днес

Два нови случая на COVID-19 показват резултатите от първите изследвани днес, 15 март, проби. Така общият брой на регистрираните в България случаи вече е 43, два от които смъртни.

Засилва се контролът по границата и се разширява кръгът на лицата, които ще бъдат поставяни под домашна карантина. Това съобщи председателят на Националния оперативен щаб генерал-майор Мутафчийски на брифинг във ВМА. Причината е, че у нас вече са регистрирани и случаи на новия коронавирус при лица, завърнали се не само от държавите с високо разпространение на заболяването, но и от Дания, Нидерландия, Франция и Австрия.

YouTube

На органите на граничния контрол е дадено указание да съдействат на гражданите за попълването на анкетни карти при влизане в страната. Целта е да се избегне подаването на невярна или нечетливо изписана информация, в това число телефонни номера и адреси. Последното е необходимо, за да бъдат улеснени служителите на вътрешното министерство и здравните власти, които имат ангажимент по издирване и установяване на контактни лица. Това стана ясно още от думите на началника на ВМА.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе