Проведе се среща на Областния кризисен щаб за борба с Коронавирус в Разград

Заместник-кметът на Община Разград Милена Орешкова участва в заседание на Областния кризисен щаб за борба с коронавирус, свикано от Областния управител Гюнай Хюсмен.

На него г-жа Орешкова представи противоепидемичните мерки, въведени от Община Разград преди и след обявяването на извънредното положение в България. Мерките си докладваха и представителите на останалите общини в Лудогорието и държавните институции.

Пред членовете на щаба заместник-директорът на РЗИ-Разград д-р Анатолий Стойнов представите най-новата информация и разпореждания от Министерството на здравеопазването. Той съобщи още, че днес от Български червен кръст пристигат 1700 чифта защитни очила и 800 маски, част от които с гласуване на членовете бяха разпределени между трите лечебни заведения в областта, Спешния център и общопрактикуващите лекари, минимална част остават в резерв. За транспортирането на предпазните средства съдействие оказа Община Разград, за което получи благодарност от Областния управител. Членовете на щаба гласува още да се отправи искане към Министерството на земеделието на 200 кг. „Санифорт“ – дезинфекциращ препарат, както и всяка община съобразно специфичните си условия да предприеме необходимите мерки за ограничаване на COVID-19.

Епидемиологът д-р Рени Кирякова съобщи, че в момента под карантина са 14 човека в областта, от тях 4 са от Разград, но уточни, че с разширяването на списъка с рискови държави, се очаква броят на хората под карантина да се увеличи.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]Присъедини се към нашите Facebook групи

Новини Разград
Новини Завет
Новини Исперих
Новини Кубрат
Новини Лозница
Новини Цар Калоян
Новини за Лудогорец
ЖК "Орел" - гр. Разград
кв. Бели лом - Разград
ЖК "Освобождение" - Разград
Новини - Североизточна България
Пътна обстановка и ПТП-та в област Разград
Върни се горе