Болници, местни власти и институции в област Разград получават препарат за дезинфекция

Днес, 6 април 2020 г. Областна администрация Разград разпределя на болниците, центровете за спешна помощ, общинските администрации и териториални структури на централната изпълнителна власт 100 кг. препарат за дезинфекция „Санифорт”. Още 100 кг. от дезинфектанта са предоставят на Областна дирекция на МВР Разград.

Препаратът е предоставен безвъзмездно от Областна дирекция „Безопасност на храните” Разград, със съдействието на министъра на земеделието и храните Десислава Танева и на главен комисар Николай Николов, ръководител на Логистично-координационен център към Националния кризисен щаб и ще се използва за дезинфекция с цел предпазване, ограничаване и преодоляване на последствията от разпространение на заразата с вируса COVID-19.

YouTube

Това е поредната дейност на Областния кризисен щаб за борба с коронавируса в област Разград по превенция на навлизането и разпространението на заразата с вируса COVID-19 в областта ни. Работата на институциите и организациите в щаба се изпълнява при добра координация и синхрон.
Всички указания на Националния кризисен щаб се изпращат от Регионална здравна инспекция Разград до болниците, центровете за спешна помощ и отговорните институции в област Разград за сведение и изпълнение.

Регионална здравна инспекция Разград информира своевременно личните лекари и кметовете на общини за завърналите се от чужбина жители на областта, които се поставят под карантина, а служителите на Обласна дирекция на МВР Разград следят за спазването на карантината. До настоящия момент са образувани 10 досъдебни производства на нарушители на спазването на наложена карантина.

Областна дирекция „Безопасност на храните” Разград постоянно извършва проверки на търговски обекти за спазване на предписанията за превенция на разпространението на коронавируса.

От началото на извънредното положение досега Регионална здравна инспекция Разград своевременно разпределя на лечебните заведения в област Разград голям брой лични предпазни средства, предоставени от Логистично-координационния център.

Миналата седмица Регионална здравна инспекция Разград и Областна администрация Разград разпределиха на институции и организации в област Разград 3 000 литра спирт за дезинфекция, предоставен на Регионална здравна инспекция Разград от Агенция „Митници“, на основание Закона за мерките и действията по време на извънредното положение.

Служителите на Областна дирекция на МВР Разград, ангажирани на контролно-пропускателните пунктове в град Разград с дейността по ограничаване на разпространението на COVID-19 в региона, получиха 14 комплекта пътни знаци (пътен знак Е3 „Полиция“ и пътен знак Т17 „Табела с текст“ с надпис „КПП“) , осигурени от Областна администрация Разград.

Областният управител Гюнай Хюсмен благодари и на всички дарители, които помогнаха през изминалите дни болниците, центровете за спешна помощ и институциите в област Разград да осъществяват ефективна превенция и да бъдат по-добре подготвени за справяне със коронавируса.

Като ръководител на Областния кризисен щаб за борба с коронавируса в област Разград, Областният управител работи постоянно за идентифициране на потребностите на отговорните институции и организации – членове на Щаба, за осигуряване на добри условия за тяхната работа.

Областният управител отново призовава жителите на област Разград да бъдат предпазливи и отговорни и да спазват указанията на отговорните институции, за да преминем успешно заедно през настоящата трудна ситуация.

RazgradNews призовава всички съграждани да спазват стриктно предпазните мерки на правителството! Изолацията е най-ефикасното спасение! Стойте вкъщи!

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе