Хванаха трима в Разградско да не спазват карантината

Три случая на нарушена карантина са констатирани на територията на ОДМВР-Разград.

На 6 април на гише в сектор „Пътна полиция“ се явил 59-годишен мъж от Разград, поставен под карантина за периода 29.03 – 12.04.2020 г. от РЗИ. Заради нарушената мярка, разпоредена срещу разпространяването на заразна болест, е образувано бързо производство по чл.355, ал.2 във връзка с ал.1 от НК.

YouTube

Около 10.45 часа на 6 април при извършена проверка от служители на РУ-Лозница е установено, че 20-годишна жена не е на адреса в село Ловско, посочен за пребиваване при наложена карантина от 2 до 16 април. По случая е отпочнато бързо производство по чл.355, ал.2 от НК.

Около 13.50 часа на 6 април служители на РУ-Исперих извършили проверка на 39-годишен мъж, поставен под карантина за периода от 25 март до 8 април. Лицето не е установено на адреса в град Исперих и не спазва разпоредените мерки. Започнато е разследване за престъпление по чл.355, ал.2 от НК.

RazgradNews призовава всички съграждани да спазват стриктно предпазните мерки на правителството! Изолацията е най-ефикасното спасение! Стойте вкъщи!

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

dm petroleum

Върни се горе