Първолаци изпратиха онлайн поздрав за Великден на потребителите на Дома за възрастни хора с деменции

Учениците от 1 в клас на ОУ “Никола Икономов“ – Разград изпратиха онлайн поздрав за Великден на потребителите на Дома за пълнолетни лица с деменции и на служителите в социалната услуга.

Децата с класен ръководител Ивелина Атанасова и учител целодневно обучение Стоила Маринова посещават 57-те потребители преди всеки голям празник и изнасят специална програма. В края на февруари подарили мартеници и получили покана от директора на Дома Теосвета Лазарова да дойдат и за Великден. Поради ограничението за посещения в социалните услуги по време на извънредното положение заради разпространението на Коронавируса обаче, посещението няма как да се осъществи и затова педагозите и децата решили да подготвят проект за онлайн поздрав към техните приятели от Дома.

Всяко от децата подготвило картичка и стихче или песничка на Великденска тематика и записало изпълнението си. Учителките монтирали 8-минутен видеоклип, който бил изпратен на директора на Дома.

Потребителите вече са имали възможност да видят клипа и да аплодират изпълненията на 17-те малчугани и споделеното им празнично настроение. В момента това е единственият начин – чрез телефони, снимки и видеовръзки – потребителите да общуват и със своите близки – обясни Лазарова.

Чрез този свой жест първокласниците показаха, че са възпитани в любов и състрадание не само към близките хора, но и към нуждаещите се. Те доказаха, че в трудните дни на социална изолация добротата е жива и се надяват тя да е заразна – смятат техните учителки.

RazgradNews призовава всички съграждани да спазват стриктно предпазните мерки на правителството! Изолацията е най-ефикасното спасение! Стойте вкъщи!

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]Върни се горе