Нови 6 нарушения на карантина установиха в Разградско

6 досъдебни производства за нарушена карантина са започнати в ОДМВР-Разград през последните два дни. Това информират от полицията.

На 10 април около 19 часа при проверка в Исперих 53-годишен мъж, поставен под карантина от 30 март до 12 април, не е открит на адреса.

На 10 април около 18.15 часа е извършена проверка на 47-годишен мъж в Исперих, на който е наложена карантина от 9 до 22 април. Той също не е установен в дома си.

Около 14 часа на 10 април по пътя Кубрат – Беловец е спрян за проверка „Фолксваген Туарег“. Служителите на РУ-Кубрат установили, че 29-годишният водач е с предписание за поставяне под карантина от 7 до 20 април и не спазва разпоредените мерки.

Друг мъж на 31 години от село Севар не е установен на адреса при проверка, извършена около 10.50 часа на 10 април. В разговор по телефона заявил, че водил детето си на лекар, въпреки че от 7 до 20 април е поставен под карантина.

На 10 април на гише в сектор „Пътна полиция“ се явил 28-годишен мъж от Разград. В хода на проверката е установено, че от 28 март до 10 април в условията на продължавано престъпление в Разград и Варна е нарушил наложената му карантина.

На 11 април в село Дянково е извършена проверка на 31-годишен мъж, завърнал се от Румъния. Той също не е намерен на адреса, посочен за престой под карантина, считано от 6 април.

Образуваните разследвания, последните две от които бързи, са по чл.355, ал.2 във връзка с ал.1 от НК.

RazgradNews призовава всички съграждани да спазват стриктно предпазните мерки на правителството! Изолацията е най-ефикасното спасение! Стойте вкъщи!

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]dm petroleum

Присъедини се към нашите Facebook групи

Новини Разград
Новини Завет
Новини Исперих
Новини Кубрат
Новини Лозница
Новини Цар Калоян
Новини за Лудогорец
ЖК "Орел" - гр. Разград
кв. Бели лом - Разград
ЖК "Освобождение" - Разград
Новини - Североизточна България
Пътна обстановка и ПТП-та в област Разград
Върни се горе