18 акта за граждани на област Разград за неносене на маски

18 акта за НЕносене на предпазни маски състави полицията. В рамките на създадената организация за осъществяване на контрол по изпълнението на мерките, разпоредени в заповед на здравния министър, от вчера започна налагането на санкции на нарушителите. Три от актовете са наложени в Разград, 4 в Кубрат, 7 в Лозница и 4 в Исперих. Предстои обработването на съставени от полицейските патрули констативни протоколи, вследствие на което нарушителите ще получат допълнително своите актове. Глобата за това нарушение е в размер на 300 лв.

Продължават проверките и за струпване на много хора на спортни и детски площадки, паркове, градски градини, съоръжения на открити и закрити обществени места. През последното денонощие са съставени 7 акта за такива нарушения. Голяма част от сигналите касаят събиране на хора по пейки и беседки в междублокови пространства. Според член 209 А от Закона за здравето „който наруши или не изпълни въведени с акт на министъра на здравеопазването противоепидемични мерки по чл. 63, ал. 1 или 2, се наказва с глоба.

YouTube

Проверките за изпълнението на разпоредбите ще се извършват ежедневно от полицейските служители на територията на четирите Районни управления.

RazgradNews призовава всички съграждани да спазват стриктно предпазните мерки на правителството! Изолацията е най-ефикасното спасение! Стойте вкъщи!

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе