Поредна дезинфекция се извършва на улиците на Разград и населените места в общината, подготвя се и пръскане срещу кърлежи

Поредна дезинфекция във връзка с разпространението на Коронавирус в страната се извършва от вчера в Разград и останалите населени места в общината.

Уличната мрежа в областния център се дезинфекцира от камион на сметосъбиращата фирма Еф Си Си. Вчера той премина по основните улици в жк „Орел“, днес е във Водна централа, а по-късно ще се върне по малките улички в „Орел“, след което ще продължи в останалите квартали. Последният участък, през който ще премине, е централната градска част.

YouTube

Дезинфекцията се извършва с разтвор на препарата „Вироцид“, досега са използвани 100 литра от него, има наличности от още толкова.

Дезинфекцията по улиците на Разград се извършва на всеки 10 дни от служителите на Еф Си Си, продължава по няколко дни, тъй като общата дължина на улиците в Разград е 167 км. По селата организирането на дезинфекцията е ангажимент на кметовете на населени места.

Обществените площи – пешеходни зони, площадки и други – се пръскат с разтвор на „Вироцид“ от служители на ОП“Паркстрой“ на всеки 3 дни.

Междувременно „Паркстрой“ започна и подготовка за пръскане срещу кърлежи като извършва окосяване на тревните площи преди началото на дезакаризацията и дезинсекцията. Очаква се тази дейност да започне след празниците.

RazgradNews призовава всички съграждани да спазват стриктно предпазните мерки на правителството! Изолацията е най-ефикасното спасение! Стойте вкъщи!

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе