Кубратчани ще посрещнат Великден при строги мерки

Кметът на Община Кубрат Алкин Неби се срещна със ставрофорен свещеноиконом отец Евгений Дечев – съобщават от пресслужбата на Общината.

Срещата между кубратският градоначалник и представителя на православното духовенство в лудогорския град се проведе по повод ситуацията с пандемията и разпространението на COVID-19. По време на разговорите свещеникът представи мерките, които ще бъдат взети по време на Страстната седмица и светлия празник Великден в църквата „Св. Св. Кирил и Методий“. Богослужения в 122-годишния храм няма да се извършват, а литургиите ще се провеждат на открито и в двора на Божията обител.

YouTube

В двора на православния храм няма да се допускат хора без предпазни маски и други защитни средства. В двора вече се извършва цялостна дезинфекция, която ще продължи засилено и през следващите дни. Ограниченията са необходими с цел да се избегне опасността както за вярващите, така и за църковните служители, тъй като пикът на заразата от коронавируса в страната се очаква тъкмо около и след Великден. Органите на реда също ще съблюдават за скупчване на хора и неспазване на указанията и разпоредбите на властите.

Свещеникът призова миряните да се уповават на Божията милост и изрази надежда, че вирусът скоро ще бъде победен. Той призова хората да спазват стриктно и отговорно наложените противоепидемични мерки и да спазват строга дистанция.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе