Допълнителни КПП-та по случай Великден в Разград

Снимка: ОДМВР-Разград

Във връзка с разпоредените мерки срещу разпространението на коронавирус по време на предстоящите Великденски празници, ОДМВР-Разград ще осигури полицейско присъствие във всички православни храмове на територията на област Разград. Посетителите трябва да са с лични предпазни средства. В храмовете ще се допускат само хора, които не създават риск от разпространение на заразата.

Четирите КПП-та, които функционираха на Цветница в района на църквата „Св.Николай Чудотворец” в Разград, ще продължат да следят за спазването на разпоредените противоепидемични мерки:

YouTube

  • Кръстовището между улиците „Св. Климент“ и „Д. Хранов“
  • Кръстовището между улиците „В. Априлов“ и „Св.Климент“
  • Събирателната точка между улиците „Стефан Попилиев“, „Г.С.Раковски“, „С. Катрафилов“ и „Паисий“
  • Кръстовището между улиците „Антим І“ и „Г.С.Рковски“

Пети контролно-пропускателен пункт ще бъде създаден в района на църквата в часовете, когато по канон се обикаля храмът. Пунктът ще бъде разположен на пресечката между улиците „Св.Климент” и „Сава Катрафилов” на 17 април от 19.00 до 22.00 часа и на 18 април от 22.30 часа. За да се избегнат струпвания на хора, полицейските служители ще насочват и дават указания на посетителите по създадения ред. Отново в двора на църквата ще има възможност да се купуват и палят свещи. Вътре в самия храм ще бъдат допускани до 100 души при спазване на дистанция от 2 метра.

На 19 април остава засиленото полицейско присъствие пред църквата. ОДМВР-Разград апелира към всички граждани да се съобразяват с указанията, давани им от служителите на реда с оглед недопускане разпространението на COVID-19.

Засилен остава и контролът на временните пропускателните пунктове край областния град.

ОДМВР-Разград пожелава светъл празник на всички!

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе