Клуб „Зелена стъпка“ организира благотворителен Великденски крос

Бегачи от клуба „Зелена стъпка“, България организират виртуално благотворително състезание. Идеята на клуба, който организира събитието, е да се съчетае спортът с подпомагането на каузи, свързани с борбата с коронавируса.

Виртуалният великденски крос ще е на 25 април, събота. „Всеки бяга сам 5 километра, а заедно помагаме на организации и доброволци на първа линия“, това са условията на клуба.

YouTube

Такса за участие няма, но всеки желаещ може да направи дарение, като минимумът е 10 лева.

Записването е до 24 април или до запълване на максималния брой участници (999). В деня на състезанието всеки участник трябва да пробяга 5 км между 6 и 22 ч., като сам трябва да избере дали да е на закрито, на открито или на пътека за бягане.

След това е необходимо да резултатът да бъде въведен в специална форма и да се прикачи доказателство – линк и скрийншот от приложение за времеизмерване, както и снимка от бягането.

Всички събрани средства ще бъдат дарени на Фонда „Обединени срещу COVID-19“ и чрез него ще бъдат разпределени към най-нуждаещите се и хората, които им помагат. Участието е без такса, но при регистрацията си всеки може да направи дарение. Клуб „Зелена стъпка“ организира това събитие изцяло с доброволен труд и ще преведе всички събрани средства към Фонда.

„Всеки може да бяга в жилището си, в двора или навън в населени места или извън тях, при строго спазване на законите и противоепидемичните мерки (включително носене на маска на обществени места и забрана за паркове и градски градини, в случаи че тези мерки са в сила в деня на събитието). Има отделна категория и за бягащи на тренажор (пътека за бягане)“, посочват организаторите.

От „Зелена стъпка“ уточняват, че участници, които не спазват правилата, биха могли да бъдат санкционирани от властите, както и изключени от класирането, ако се прецени, че са създали опасност за себе си или за другиго или са дали лош пример.

Организаторите призовават всички да подкрепят близките си в бягането Ви с дарение на paypal.me/GreenFootRazgrad или:

СНЦ „Зелена стъпка“
IBAN BG05CREX92601061398101
CREXBGSF
Tokuda Bank
Основание: дарение за Обединени срещу COVID-19

Участието в кроса е напълно безплатно. Не се предвиждат награди – събитието е изцяло благотворително с цел да покаже солидарността на бегаческата общност в този момент. Събитието се провежда с подкрепата на Интер Инженеринг 10.

RazgradNews призовава всички съграждани да спазват стриктно предпазните мерки на правителството! Изолацията е най-ефикасното спасение! Стойте вкъщи!

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе