Общинари от Разград подариха таблети на децата от Центровете за настаняване от семеен тип

Ръководството на Община Разград направи подаръци за Великден на потребителите на Комплекса от центрове за настаняване от семеен тип за деца без увреждания. Дарението е закупено с лични средства от кмета Денчо Бояджиев, Председателя на Общинския съвет Стоян Ненчев, заместник-кметовете Добрин Добрев, Милена Орешкова, Мирослав Грънчаров и Полина Иванова и секретаря на Община Разград Нели Добрева.

YouTube

Подаръците – таблети „Леново” – са свързани и с осигуряване на възможност за 23-те деца от „къщичките” на възраст между 10 и 18 години да участват ефективно в дистанционното обучение. Досега те са използвали служебните компютри в комплекса, телефони или телефоните на персонала, таблетите ще са им изключително полезни за образователни цели – обясни директорът на комплекса Нели Русева.  

Надявам се, че тези подаръци ще са стимул за децата да са по-старателни в обучението си и да подобрят успеха си, защото знанията от училище ще са им полезни в живота, а след като приключат с онлайн уроците ще могат да използват таблетите и в свободното си време – заяви кметът Денчо Бояджиев.

С оглед стриктното спазване на санитарно-хигиенните противоепидемични мерки таблетите бяха връчени не лично на децата, а на служителите в социалната услуга, те  по-късно ги предоставиха на тийнейджърите, които останаха много доволни от подаръците.  

Дарението съвпадна с отбелязването на 10-годишнината от създаването на първия в Разград Център за настаняване от семеен тип. Пред този период над 80 деца са използвали тази социална услуга.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе