Срещу Велики четвъртък посегнаха на току-що засадена градинка пред Дома на учителя

Погром над засадени ден по-рано рози установиха тази сутрин работници от ОП“Паркстрой“-Разград. Вчера те оформили розариум в досега оставено да тревясва място в градинката до Дома на учителя, засадили 30 рози, от които осъмнали само 3.

„От началото на тазгодишната кампания по зацветяване редовно изчезват по 1-2 стръка от клоц или градинка, но така да опустошат труда на работниците не се е случвало. Освен това розовият разсад не беше от нашите оранжерии, а закупен в необходимото количество и сега нямаме от същите рози. Вероятно ще заместим откраднатите рози с други цветя след празниците.“ – коментира директорът на ОП“Парстрой“-Разград Иван Борисов.

YouTube

Той допълни, че кампанията по зацветяване на Разград тази година е започнала в средата на март. Планирана е предварително и по нея се работи въпреки извънредното положение. Красивите цветни градини бяха сред символите на Разград и трябва да бъдат възстановени и обновени, за да създават отново уют за разградчани и да впечатляват гостите на града – счита ръководството на общинското предприятие.

Досега са засадени около 10 000 стръка цветя, част от тях са в градинката до кръговото движение, пред Общинския културен театър, клоцовете до големия фонтан, градинката до Часовниковата кула. В момента в оранжериите се пикират разсади от нови цветя, които разградчани ще видят в градинките през месец май. Предстои поставяне и на съндъчета с цветя по големите мостове в града.

Нека по време на тези Светли празници, а и не само през тях, да отворим сърцата си към доброто и красивото, защото така даваме пример на поколенията след нас – призовават от ръководството на Община Разград.

RazgradNews призовава всички съграждани да спазват стриктно предпазните мерки на правителството! Изолацията е най-ефикасното спасение! Стойте вкъщи!

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе