Съвместна инициатива на МКБППМН-Кубрат и ОУ „Свети Климент“-Юпер срещу дрогата

ДА НАПРАВИМ РАЗУМНИЯ ИЗБОР! ЗАЕДНО СРЕЩУ ДРОГАТА! ДА ИЗБЕРЕМ ПОЗИТИВНАТА ДРОГА – СПОРТ, ИЗКУСТВО, ТАНЦИ…

Тъжна хроника – дрогиран шофьор навръх Великден причини зверска катастрофа в столицата, в която загина популярният телевизионен водещ и журналист Милен Цветков. Две деца останаха сираци. Този инцидент предизвика бурна реакция на обществото – един невинен живот беше отнет от навършил скоро пълнолетие младеж, за когото стана ясно, че е наркозависим.

YouTube

Темата за наркотиците е проблем на цялото общество. Поддържа постоянна тревожност сред родители, специалисти и деца. Според експерти „наркотик не се пробва, той се започва“. Не са редки случаите, в които младежи след употреба на упойващи вещества сядат зад волана и причиняват пътни инциденти, в които има често загинали, сред тях и деца.

Ето защо превенцията относно наркотиците трябва да бъде постоянна – под различни форми да се представят вредите от тях, независимо, че се знаят. Гороспоменатия инцидент провокира и предизвика реакцията и на ученици, и родители към МКБППМН-Кубрат и така се роди идеята за призив-покана – „Всички заедно срещу дрогата-да направим разумния избор“. Идеята подкрепиха и седмокласниците от ОУ „Свети Климент“ – Юпер с ръководител Недялка Кирилова, които изработиха плакат, показващ вредите от наркотичните вещества.

Посланията на Емре, Мелиса, Селин, Юркие, Цветелина от юперското училище и на емпатистите от МКБППМ—Кубрат – Викторио, Симон и Хрисим, са за разумен избор, в който мечтите се превръщат в реалност, а това се случва в един свят, в който всеки се старае да няма дрога. Да започнем с позитивната дрога-спорт, изкуство, танци. Борбата с дрогата е обща отговорност.

Викторио: „Наркотик не се пробва, той се започва. Да направим разумния избор-живот без дрога.

Хрисим: „Имаме мечти, да ги сбъднем, в живот без дрога! Разумният избор!“

Симон: „Да направим разумния избор-да изберем позитивната дрога-спорт, изкуства, танци..заедно за живот без дрога!

RazgradNews призовава всички съграждани да спазват стриктно предпазните мерки на правителството! Изолацията е най-ефикасното спасение! Стойте вкъщи!

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе