Заведенията ще могат да работят, но само на открито

Заведенията на открито ще заработят по ясни правила за дистанция. От утре РЗИ и Инспекцията по безопасност на храните ще прави проверка на заведенията и ще позволява отварянето само на тези, които имат открити тераси или открити пространства, могат да предложат достатъчна дистанция между масите и при строг санитарен контрол. Това заявиха днес на извънреден брифинг в Министерски съвет.

От утре автоинструкторите ще могат да работят.

YouTube

Отворят се и плувните басейни с аргумент, че във водата се използва дезинфектанти и хлор. Мерките там ще се вземат в съблекалните.

В Министерски съвет са се разбрали и за провеждането на матурите за 7 и 12 клас, като точен план ще има предложен в понеделник.

Изпитите след 7 и 12 клас ще са през юни

Остават редица мерки под друга законова форма. Според примиерът Борисов КПП-тата изиграха много важна роля. Очаква се на 6 май следобед КПП-та да бъдат махнати. Така полицейският ресурс ще може да се използва за други мерки, като ограничаване на заразата в отделни улици, махали или населени места.

КПП-тата ще отпаднат на Гергьовден

Всички противоепидемични мерки и санитарни изисквания ще бъдат описани в нов закон, който ще бъде готов утре.

Razgrad News призовава всички съграждани да спазват стриктно предпазните мерки на правителството! Изолацията е най-ефикасното спасение! Стойте вкъщи!

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе