Ръководството на Община Разград се срещна с представители на Фондация „Четири лапи“

Кметът на Община Разград Денчо Бояджиев и заместниците му Мирослав Грънчаров и Милена Орешкова се срещнаха с представители на Фондация „Четири лапи“. Те са на посещение в града по покана на местната управата във връзка със здравословното състояние на лъва Любо.

Ръководството на Община Разград обсъди с директора на Фондацията за България д-р Марина Иванова и ръководителя отдел „Комуникации“ Явор Гечев досегашните отношения между двете институции във връзка с отглеждането в разградския зоопарк на лъвове и възможностите за сътрудничество във взаимен интерес. Те се уточниха и за следваща среща, която да се проведе след месец, когато ще е обобщена информацията относно местоположението и състоянието на всички лъвове, собственост на Община Разград. Кметът Денчо Бояджиев има намерение да посети и лично зоопарковете в България, където пребивават разградски лъвове.

YouTube

В Разград д-р Марина Иванова и Явор Гечев пристигнаха с експерта по хранене на големи котки Велизар Ангелов. Той ще изготви специален хранителен режим на лъва Любо, който според специалисти е с наднормено тегло. Експертът ще препоръча на гледачите и упражнения, с които да се стимулира животното към повече движение. Когато общото състояние на лъва се подобри и след отпадането на противоепидемичните мерки от „Четири лапи“ ще организират посещение в Разград на германския лекар Франк Йориц, който да извърши цялостен преглед на Любо.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе