Кубрат отбеляза 71 години, кметът награди отличниците

71 години от обявяването на Кубрат за град днес бяха отбелязани с тържествена церемония по издигането на националния флаг на страната и знамето на града – съобщават от общинската пресслужба.

YouTube

Церемонията се проведе в центъра на Кубрат пред паното „Завет на хан Кубрат“ под звуците на химна на републиката и песента „Върви народе възродени“ по стихове на Стоян Михайловски и музика на Панайот Пипков. Двете знамена издигнаха дванадесетокласниците Георги Ненков и Калоян Хараламбев – възпитаници при СУ „Христо Ботев“ в Кубрат. Слово по повод 24 май – празник на българската писменост, просвета и култура, произнесе кметът Алкин Неби.

„Днес е празника на духовното извисяване на България. Днес чертаем пътят на страната и народа ни чрез просвета, изкуство и наука. Уважаеми учители! На този ден отправяме поздрав и благодарност към вас – хората на духа и просвещението. Благодаря за вашия благороден и всеотдаен труд, посветен на отговорната мисия да опазим и предадем богатото си духовно наследство, като мъдър завет на потомците ни! Честит празник на всички ученици! Поздравявам ви за успехите, с които ни зарадвахте тази година и ви пожелавам още по-големи достижения! На зрелостниците пожелавам усърдна работа, за да сбъднат мечтите си и да не забравят родното място, защото то ще има нужда от тях. Скъпи кубратчани! Да бъдат благословени дните на всички, които са свързани с нашия град! Нека в този празничен ден бъдем горди от съграденото и с нови сили продължим да работим за нашия красив и неостаряващ град!“, каза в словото си кметът Алкин Неби.

Сред присъстващите на събитието бяха председателят на Общинския съвет Хюсеин Юмеров, заместник кметовете – Женифер Пойраз и Мирослав Йорданов, общински съветници, директори на дирекции, учреждения и институции, ученици, граждани. Община Кубрат, начело с кмета Неби, отличи четирима пълни отличници – зрелостниците Айлин Мехмед, Арзу Ахмедова, Зеррин Неби и Синем Салим.

За отлични резултати и успешното завършване на средно образование отличия получиха и учениците Дарена Димитрова, Ели Николова, Севда Хасан, Сибел Ниазиева, Гизем Недрет и Гизем Кадирова. Тази година завършилите средно образование в общината са 61 ученици. За празничното настроение на жители и гости се погрижиха оркестър „Славяни“ и млади певчески таланти.

Тази година празничният концерт, културни събития и традиционен панаир са отменени заради разпространението на COVID-19. Изпращане на абитуриентите ще бъде организирано тази вечер от 18:30 ч. при строги и противоепидемични мерки.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе