Няма нови случаи на COVID-19 в Разградско

Снимка: ВМА

По информация на РЗИ – Разград, към 10,00 ч. на 26.05.2020 г. няма установени случаи на положителни за COVID-19. Общият  брой регистрирани за областта остава  16 човека.

От изследваните до 10.00 ч. на 26.05.2020 г. няма нови положителни проби. От Инфекциозното отделение на МБАЛ „Св. Иван Рилски – Разград“ АД гр. Разград са изписани след отрицателен PCR тест и другите двама пациенти. Същите са поставени под 28 дневна домашна карантина. Останалите заболели са в добро общо състояние под наблюдение от личните лекари и РЗИ – Разград. Продължават изследванията на целевите групи, определени от РЗИ- Разград.

YouTube

  Директорът на РЗИ – Разград информира още, че под задължителна домашна карантина за 14 дни са поставени 866 лица, завърнали се от страни, ендемични за коронавирус.

Съгласно заповед № РД-01-274/21.05.2020 г. на министъра на здравеопазването отпада 14-дневната карантина за водачите на автобуси и товарни автомобили, които извършват международни превози, представители на търговско-икономически и инвестиционни дейности, имащи пряко отношение към стратегическата и критична инфраструктура на РБ /за област Разград това са работещите по Балкански поток/.

  Не се поставят под карантина членове на семействата на български граждани, когато срокът на техния престой в страната е до седем дни.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе