Три години условна присъда за точене на ДДС от държавата

Окръжен съд Разград се произнесе с присъда по наказателно от общ характер дело №57/2017 г. , производство на 6.03.2020 г., с която подсъдимият С.М.К. е признат за виновен в това, че в периода от 13.08.2010 г. до 19.05.2012 г., в условията на продължавано престъпление и на посредствено извършителство с Б.Х., упълномощен счетоводител, въз основа на подадени 21 Справки – декларации и други изискуеми по Закона за ДДС документи с невярно съдържание – пред Териториалната дирекция на НАП – Варна – офис Разград и като данъчно задължено лице е получил от държавния бюджет неследваща се парична сума в особено големи размери – възстановен ДДС на стойност 210 191, 21 лв.

Окръжен съд Разград осъди С.М.К. на три години условно, с пет години изпитателен срок и конфискация на ¼ идеална част от недвижим имот. Подсъдимият бе лишен и от право да упражнява търговска дейност за срок от три години.

Постъпила е молба от адвоката на подсъдимия С.М.К. за отмяна на взетата му принудителна административна мярка „забрана за напускане пределите на страната“, която ще бъде разгледана днес от състав на ОС Разград.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]Присъедини се към нашите Facebook групи

Новини Разград
Новини Завет
Новини Исперих
Новини Кубрат
Новини Лозница
Новини Цар Калоян
Новини за Лудогорец
ЖК "Орел" - гр. Разград
кв. Бели лом - Разград
ЖК "Освобождение" - Разград
Новини - Североизточна България
Пътна обстановка и ПТП-та в област Разград
Върни се горе