Детска градина в Кубрат с нови легла, кметът преряза лентата

Общинският кмет Алкин Неби, председателят на Общинския съвет Хюсеин Юмеров, зам.-кметът Мирослав Йорданов и директора на Дирекция „Специализирана администрация“ Стефан Калинов посетиха Детска градина (ДГ) „Здравец“ в град Кубрат. Това съобщават от пресслужбата на местната администрация в Кубрат.

Официалната визита на общинското ръководство бе по повод предстоящото подновяване на работния процес в детските градини в общината и обновяването на материално-техническата база в ДГ „Здравец“ в Кубрат. По време на срещата гостите прерязаха лента с цветовете на националното знаме, след което кметът лисна менче с вода и рози за здраве и късмет. Гостите бяха посрещнати с китки здравец, с вкусна пита, шарена сол и аплодисменти.

YouTube

Градоначалникът се запозна подробно с условията и начина на работа в градината, след което разгледа обновленията на материалната база, чието финансиране е изцяло поето от Община Кубрат. Общината е закупила 20 чисто нови детски легла с матраци, извършила е и цялостен ремонт на тераса с окачен таван. Осигурени са материали за освежаване на материалната база в градината, като вече е освежена и ремонтирана занималнята на първа група „Слънчице“.

След възстановяване приема на деца и във връзка с новите мерки са окосени и третирани с препарат тревните площи в двора на градината. Предстои да бъде изграден навес за занималните на втория етаж, който ще поддържа нормална температура в помещенията през летните месеци и ще предотврати течове по фасадата на сградата. Кубратският градоначалник поздрави директорът на градината Анелия Димитрова, както и персонала на детското заведение за добре свършената работа и организация. Той пожела на всички най-вече здраве, сплотеност и колективизъм, с целенасоченост и разумни постъпки. Към този момент в градината се обслужват и възпитават 82 деца и тя е изцяло подготвена за посещение с изцяло изпълнени мерки и изисквания по отношение на разпространението на коронавирнусната инфекция.

От ръководството на градината изказаха лични благодарности към кмета Алкин Неби и Община Кубрат за оказаната помощ, съдействие и разбиране.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе