Контрол на пътното движение в малките населени места стартира от днес

Специализирана полицейска операция за контрол на движението по пътищата в малките населени места ще се проведе от 17.00 часа на 29 май до 20.00 часа на 31 май на територията на ОДМВР-Разград.

От началото на 2020 година пътно-транспортната обстановка е сравнително спокойна. С отпадането на наложените противоепидемични мерки, свързани с въведеното на 13.03.2020 г. извънредно положение, се наблюдава увеличаване на интензивността на движение по пътищата. Не малка част от нарушенията на разпоредбите на ЗДвП от страна на шофьорите се извършват в малките населени места и създават предпоставки за възникване на катастрофи. Разпоредената полицейска акция цели засилен контрол за подобряване на пътно-транспортната обстановка и ограничаване на предпоставките за възникване на тежки катастрофи. Освен за спазване на скоростните режими, водачите ще бъдат проверявани за поведението им спрямо пешеходците на пътя, за правоспособност, употреба на алкохол или наркотични вещества, използване на обезопасителни колани, отнемане на предимство, неплатени глоби по ЗДвП и наличие на сключена застраховка „Гражданска отговорност“.

YouTube

557 нарушения на скоростните режими са установени по време на специализираната полицейска операция по безопасност на движението, която се проведе от 10.00 часа на 22 май до 21.00 часа на 25 май на територията на ОДМВР-Разград. Според изготвения анализ общият брой проверени МПС са 848, а обхванатите лица са 1056. Съставени са 44 акта и 141 фиша. В хода на проверките пътните полицаи са установили двама водачи, употребили алкохол, с концентрация над 1,2 промила. 15 са засечените нарушения за неизползване на обезопасителни системи, колани и каски. 37 водачи са санкционирани за неспазване на пътните знаци и маркировката. Трима са отнели предимство на МПС, а един от шофьорите е бил неправоспособен.

Връчените електронни фишове по време на операцията са 49.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе