МКБППМН-Кубрат проведе превантивна беседа „Щастливо и безопасно лято“ в бисерската библиотека

На 2 юни 2020 година деца от Бисерци, включени в благодарствените тържества на комисията за активно участие, станаха и обект на превенция. Една от постоянните теми, включени в образователно-информационната програма на комисията, е посветена на лятото, което за децата означава дълга ваканция. За да бъде то сигурно и спокойно, забавно и щастливо, модераторът на срещата д-р Надие Карагьозова провокира деца и служители – да дискутират върху важни неща, които трябва да знае всеки родител и дете, касаещи опазване живота на децата, когато прекарват повече време на улицата. А улицата не винаги е най-безопасното място.

YouTube

С тази среща МКБППМН-Кубрат сложи старта на разпространение на превантивните листовки с указания към родителската общност, които трябва да бъдат повече бдителни и заинтересовани относно времето на децата и тяхното близко обкръжение. Както се знае, най-често децата стават жертва или извършител на противоправно деяния под влияние на средата. Листовките ще бъдат разпространени чрез кметовете на населените места на общината, инспектор ДПС и представителя на местния отдел „Закрила на детето“ в комисията.

В края на срещата Мейхат Адилова – секретар на местното читалище, подари изработени предпазни маски от служителите на библиотеката, които чрез местната комисия да стигнат до повече хора в нужда.

Сюлбие Мемишева (родител) отправи предложение към домакините – срещите с образователно-възпитателна цел да се по-чести, защото „човек винаги има какво да сподели и научи“.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе