Кметът на Кубрат връчи дарение за местната болница

Кметът на Кубрат Алкин Неби проведе работна среща с управителя на Многопрофилната болница за активно лечение в град Кубрат, съобщават от пресслужбата на общинската администрация. На днешната среща с д-р Павлина Мичева бе обсъдена ситуацията с разпространението на коронавируса в страната и неговото отражение в региона.

За щастие на територията на общината все още няма доказан случай на инфекцията, което може да ни радва, но не и да ни успокоява„, коментира кметът Неби. И двете страни приеха, че ситуацията е деликатна, но допълниха, че взетите противоепидемични мерки в общината са били навременни и са дали добър резултат. По време на срещата кметът връчи списък с имена на частни лица дарили финансови средства за нуждите на местната болница в лудогорския град.

YouTube

Дарението е в размер на около 4 000 лева, а по думите на д-р Мичева средствата ще бъдат използвани за закупуване на консумативи за нуждите на болничния персонал. Ще припомним, че с решение на Общинския съвет в Кубрат вече бе отпусната и сумата от 25 000 лева за нуждите на болничното заведение. Към настоящия момент болницата в общинския център вече е получила дарения от защитни маски и очила, предпазен костюм, манти, инфузионни помпи и др. И кмета, и управителя на болницата се обединиха около мнението, че превенцията срещу COVID-19 трябва да продължи и да се запази колкото се може по-дълго. В заключение д-р Мичева благодари на всички дарители.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе