В Кубрат се проведе първи парад на мотоциклети „Simson“

Мотоциклети от марката „Simson“ за първи път дефилираха заедно по централната улица „Назъм Хикмет“ в кубратския квартал Дряново. Толкова мотори от една и съща марка могат да се видят единствено в кубратския квартал, категорични са организаторите на събитието.

„Това е най-разпространената марка мотори в Кубрат, а в квартала феновете на популярното возило не са никак малко“, разказа общинският съветник и един от организаторите Ерхан Исметов.

Идеята да покажат мотоциклетите си пред публика възникнала от по-рано, но пречка за забавянето на масовата демонстрация станала вирусната епидемия и въведените по-рано противоепидемични мерки. Мотоциклетите от тази марка в квартала са 35, но на съботното шествие участвали около 20 машини от моделите S-50 и S-51. Най-младия участник бил на 30 години, а най-възрастния на 60. Не са малко и децата, които вече проявяват интерес и любопитство към този вид мотоциклет.

YouTube

За немските машини хората се грижат с любов, в изправност са и всички се поддържат в изряден вид. Не са малко и моторите, които изглеждат като чисто нови. „Удобни и практични са, не са капризни и за това хората ги обичат и предпочитат“, разказват с умиление жители на квартала.

Малко след парада в Дряново мотористите направили поздравителна обиколка в града, разходили „любимците“ си из селата Задруга, Точилари и Горичево. След обиколките мотористите се почерпили, а за това се погрижил местният бизнесмен Беркант Мехмед. „Определено ще продължаваме да показваме моторите си, защото те са част от нас и мислим, че за хората ще е интересно да ги виждат“, споделят с усмивка организаторите. И наистина, не са никак малко положителните отзиви, както и поздравленията към организаторите.

„Simson“ е немска компания основана през 1856, произвеждала автомобили, мотоциклети, мотопеди, че и оръжия. „За любимия мотор ще продължава да се чува и да му се радваме всички“, заричат се приятели и жители на кубратския квартал.

Радослав СТОЙКОВ

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе