60-годишен мъж от Исперихско е с доказана положителна проба за COVID-19

По информация на Регионална здравна инспекция Разград на 09.06.2020 г. e регистриран нов случай в област Разград на лице, с доказана положителна проба за наличие на COVID-19.

Регистрираното лице с положителен PCR-тест за наличие на зараза с коронавирус е мъж на 60 г. от с. Вазово, община Исперих. Потърсил е медицинска помощ на 08.06.2020 г. в УМБАЛ „Медика – Русе“, гр. Русе, с оплаквания – температура, кашлица и задух. Хоспитализиран е в отделение за лечение и наблюдение на пациенти с COVID-19. Взет е респираторен материал /назофарингиален и орофарингиален секрет/. Изследван в СМДЛ „Здраве 99“ ООД, гр. Русе. Резултатът от изследването PCR SARS-CoV-2 е (+) е положителен. Лицето не съобщава за придружаващи заболявания.

YouTube

В момента продължава проучването на контактните лица. Установена е епидемиологична връзка с дъщеря, живееща в с. Ясеновец.

Към днешна дата, поставените под карантина лица в област Разград са 327, от тях 28 са в село Ясеновец. Общият брой регистрирани лица, заразени с COVID-19 за областта е 33, от тях активни са 26. На стационарно лечение са 8 лица в МБАЛ „Свети Иван Рилски – Разград“ АД гр. Разград и 4 са в УМБАЛ „Медика – Русе“, гр. Русе. Оздравелите лица остават 7.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

dm petroleum

Върни се горе