Започва дезинфекция на улиците в село Ясеновец (ОБНОВЕНА)

Професионални установки за дезинфекция ще пръскат утре по улиците на село Ясеновец. Улиците в разградското село Ясеновец ще бъдат дезинфекцирани. Това ще стане по предварително утвърден график, съобщиха от общинската администрация.

Дезинфекцията на улиците е част от въведените със заповед на кмета на общината временни противоепидемични мерки във връзка със създалата се епидемична обстановка в селото.

Кметът Денчо Бояджиев издаде заповед с противоепидемични мерки за село Ясеновец

 

От въвеждането на временните противоепидемични мерки в населено място, където са най-много потвърдените случаи на COVID-19 в Разградска област, това е втора обработка на улиците. Първата бе извършена в сряда от машини на „Еф Си Си“, които ще продължат да дезинфекцират по график, след изтичане на срока на действие на утрешната ударна дезинфекция.

В събота дезинфекцията ще се извърши с високоефективни аерозолни машини, собственост на фирма „Биоконтрол корпорация“ЕООД. Те ще разпръскват дезинфектант не само в близост до уличното платно, а под формата на облак ще обхващат по-голяма площ. Концентрацията на препарата „Вироцид“ е 0,5%. Ще бъде обиколено цялото село, което е с площ 1900 дка.

Пръскането на улиците ще се извърши между 8,00 и 10,00 ч. утре в Ясеновец. Препоръчва се на местните хора да не излизат на улиците в момента на преминаване на машините. Препаратът е безвреден за хората, но вдишването му предизвиква неприятно усещане.
Високоефективните аерозолни машини се използват превантивно за втори път в община Разград, преди малко повече от месец минаха през централната част на областния град и през жк „Орел“.

Мерките ще продължат до 24 юни. При нарушаване на мерките на лицата ще се търси административно-наказателна отговорност. Мерките могат да бъдат променяни в зависимост от развитието на епидемичната ситуация.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]Присъедини се към нашите Facebook групи

Новини Разград
Новини Завет
Новини Исперих
Новини Кубрат
Новини Лозница
Новини Цар Калоян
Новини за Лудогорец
ЖК "Орел" - гр. Разград
кв. Бели лом - Разград
ЖК "Освобождение" - Разград
Новини - Североизточна България
Пътна обстановка и ПТП-та в област Разград
Върни се горе