Първи починал с регистриран COVID-19 в област Разград, още един случай на заразен

По информация на директора на РЗИ – Разград д-р Ася Генева, на 12.06.2020 г., e регистриран един нов потвърден случай на COVID-19 в област Разград.

Новият случай е мъж на 70 г. от село Ясеновец, съпруг на хоспитализирана на 10.06.2020 г. в Отделение по инфекциозни болести /ОИБ/ на МБАЛ „Св. Иван Рилски – Разград“ АД. Мъжът е потърсил медицинска помощ на 11.06.2020 г. с оплаквания от болки в гърлото и е хоспитализиран в ОИБ на разградската болница. Взет е респираторен материал /назофарингиален и орофарингиален секрет/. Изследван e на 12.06.2020 г. в лабораторията към МБАЛ – Разград. Резултатът от изследването PCR SARS-CoV-2 е (+) положителен. Лицето е с придружаващо заболяване – бронхиална астма.

Поставените под карантина лица в областта са 363.

Общият брой регистрирани за COVID-19 за областта е 40, от тях активни 30. На стационарно лечение са 11 в МБАЛ „Св.Иван Рилски – Разград“ АД гр. Разград.

Регионалната здравна инспекция съобщава и за починал пациент на 79 години, от гр. Исперих, хоспитализиран на 08.06.2020 г. в ОИБ на МБАЛ „Св.Иван Рилски – Разград“ АД гр. Разград с пневмония. Резултатът от направеното изследване за наличие на COVID-19 е положителен. Лицето е имало следните придружаващи заболявания: захарен диабет, сърдечна недостатъчност и артериална хипертония. Днес по обяд пациентът рязко се влошава и е поставен на командно дишане и въпреки активната реанимация настъпва летален изход. Ще му бъде извършено служебно погребение от община Исперих, при спазване на всички противоепидемични мерки.

Областният оперативен щаб за борба с COVID-19 на територията на област Разград изказва съболезнования на семейството на починалия.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]Присъедини се към нашите Facebook групи

Новини Разград
Новини Завет
Новини Исперих
Новини Кубрат
Новини Лозница
Новини Цар Калоян
Новини за Лудогорец
ЖК "Орел" - гр. Разград
кв. Бели лом - Разград
ЖК "Освобождение" - Разград
Новини - Североизточна България
Пътна обстановка и ПТП-та в област Разград
Върни се горе