Още един заразен с COVID-19 в област Разград

По информация на Директора на Регионална здравна инспекция (РЗИ) Разград д-р Ася Генева, на 19.06.2020 г. е регистриран нов потвърден случай на жител на област Разград с положителна проба за наличие на COVID-19.

Заразеното лице е жена на 72-годишна възраст от село Вазово, община Исперих. Потърсила е медицинска помощ на 16.06.2020 г. в Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Канев“, гр. Русе, където е приета за лечение в Отделение „Инфекциозни болести”. Взет е респираторен материал /назофарингиален и орофарингиален секрет/, който е изследван в Университетска многопрофилна болница за активно лечение (УМБАЛ) „Света Марина“, гр. Варна. Резултатът от изследването тип PCR SARS-CoV-2 (специален тест за наличие на зараза с коронавирус) е положителен и е съобщен по телефона от РЗИ – Русе на РЗИ – Разград на 19.06.2020 г.

YouTube

Лицето е с придружаващо заболяване: хипертонична сърдечна болест.
Извършено е издирване на контактните лица на новозаразената жена, на които предстои да се връчат предписание за поставяне под 14-дневна карантина.

Към днешна дата поставените под карантина лица в област Разград са 304. Общият брой регистрирани заразени лица с COVID-19 за областта е 46, като от тях активните случаи са 26. На стационарно лечение са 9 лица в МБАЛ „Св. Иван Рилски – Разград“ АД гр. Разград. Петима пациенти са на стационарно лечение са на стационарно лечение в УМБАЛ „Медика- Русе“ гр. Русе и трима в УМБАЛ „Канев“ АД, гр. Русе.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

dm petroleum

Върни се горе