Съвети при избор на настолен компютър втора употреба

Въпреки, че вече има много достойни заместители в лицето на лаптопите, настолните компютри втора употреба си остават предпочитани сред офис и домашните потребители. Какви видове ще откриете онлайн на Plasico.bg и как да ги използвате? На какво е редно да обърнете внимание, когато правите своя избор?

Какви видове компютри втора употреба ще видите в Plasico.bg

Най-голямото предимство от покупката на компютри втора употреба е тяхната значително по-ниска цена в сравнение с тази на новия аналог. В случай, че стойността е водеща за Вас, то тогава е препоръчително да се обърнете към използваните модели. В специализираната ни категория са достъпни решения с различни хардуерни конфигурации, така че всеки според нуждите си да направи и своето предпочитание.

YouTube

При нас, настолните компютри втора употреба са категоризирани по параметри:

  • процесор – двуядрени, четириядрени и различни серии на компаниите производители;
  • видеокарта – според отделните серии на една от най-големите компании за производство nVidia;
  • оперативна RAM памет – тук ще откриете модели с 4, 8, 16 GB и т.н;
  • SSD – ако търсенето Ви е спрямо дисковото пространство, то в категорията ще намерите модели със 120, 240 GB и други;
  • цена – ако тя е водеща за Вас, според предварителното сортиране на отделните разновидности, ще можете да разгледате предложенията спрямо определена ценова категория.

За какво са подходящи

Както вероятно знаете, компютрите втора употреба днес намират широко приложение, както в ежедневието ни, така и в професионалната ни кариера. Те могат да служат за домашно забавление, за работа, а дори и за превръщането им в малки домашни сървъри.

Ако ги използваме обаче за служебни задължения, то в повечето случаи са предпочитани за кореспонденция с клиенти, за инсталиране на офис програми и различни чат клиенти. В други случаи приложение намират за изработка на 3D графики, програмиране, проектиране на триизмерни модели и много други. Преценете Вие за какво искате да използвате своята покупка и вижте по-долу особеностите, на които да наблегнете при избора.

Какво трябва да имаме предвид преди покупката

Много е важно правилно да определим на първо място целите, за които купуваме втора употреба компютър и желаната хардуерна конфигурация. Тя се подбира спрямо нуждите на потребителя, така че предварително си уточнете предпочитанията. На следващо място, трябва да знаете, че с оглед на предните две условия зависи и колко ще струва Вашата машина втора ръка. Колкото по-мощна и производителна е тя, толкова по-скъпа ще бъде.

Ето защо трябва да съгласувате Вашия бюджет с нуждите и предпочитанията си и тогава да се обърнете към експерт за съвети относно подбора.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе