Първокласник включи Областния управител като герой от приказка, наградиха го с лаптоп

Днес, 23 юни 2020 г., гост в кабинета на Областния управител на област Разград Гюнай Хюсмен беше първокласникът от Основно училище „Васил Левски“, град Разград Денис Исмаил Исмаил.

Ученикът от 1 б клас е взел участие в конкурса на Община Разград „Проблемът с тютюнопушенето през очите на децата“ с написаната от него приказка „Пожар в парка“. Герой в произведението на Денис Исмаил е Областният управител на област Разград, стана ясно от предоставена информация от експерта „Връзки с обществеността“ в община Разград г-жа Радка Минчева.

YouTube

Сюжетът на приказката включва следната история: децата в един град учели в училище, до което имало голям и хубав парк. Един ден в парка станал пожар, заради изхвърлена незагасена цигара. Децата се събрали и обсъдили мерки как да не се повтаря подобен инцидент. Някои предложили да се забрани на пушачите да посещават парка, други пък да се съберат изхвърлените фасове и да се опази околната среда. Областният управител разбрал за инициативата на децата и решил да подкрепи младите спасители на природата. Заедно с него учениците решили проблема и паркът отново станал любимо място за разходка и отдих на всички.

За интересната творба, малкият талант получи награда от г-н Гюнай Хюсмен – лаптоп, закупен с лични средства, с пожелание за нови творчески успехи.

На въпроса защо избра за герой Областният управител, малкият Денис отговори „Защото той ръководи областта и всеки ден помага на хората.“

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе