Либерализацията на енергийния пазар за малкия бизнес е основна тема на срещите на ЕНЕРГО-ПРО с местната власт

Като част от своята информационна кампания за запознаване на местната власт в Североизточна България с новостите в енергийния сектор, през тази седмица управителите на ЕНЕРГО-ПРО Варна посетиха Габрово, Русе, Разград и Търговище. По време на своята обиколка в градовете, в които се намират регионалните структурни центрове на компанията, Ангел Ангелов, Анжела Тонева и Георги Коршия се срещнаха с кметовете на населените места. Водеща тема в разговорите беше предстоящата либерализация на всички малки стопански обекти от 1 октомври тази година. Промяната ще създаде конкурентна среда в бизнес средите и ще доведе до повишена ефективност в предлагането на електроенергия чрез пазарните механизми на свободната търговия. Съгласно промените в Закона за енергетиката, крайният снабдител в качеството си на настоящ доставчик ще уведоми всички свои небитови клиенти за предстоящото преустановяване на доставката по регулирани цени считано от 01.10.2020 г.

YouTube

Сред останалите теми, които управителите на ЕНЕРГО-ПРО обсъдиха с местната власт, бяха предстоящите нови цени на регулиран пазар от 1 юли тази година. Кметовете бяха запознати и с процеса по актуализиране на данни за предоставена мощност от небитовите клиенти и зададоха допълнителни въпроси относно начина на прилагане, предимствата за потребителите и подходите при намаляване и увеличаване на максималната мощност на обектите. Информация за възможните въпроси и отговори по отношение на кампанията са публикувани на интернет страницата на ЕРП Север. Бизнес клиентите на електроразпределителното дружество са уведомени с писма, че крайният срокът за подаване на заявления за актуализация на данни за предоставена мощност е 30.06.2020 г.

Ръководството на ЕНЕРГО-ПРО представи на местната управа инвестиционната и ремонтната програми на електроразпределителното дружество за настоящата година, които бяха забавени поради обявеното на 13.03.2020 г. извънредно положение в страната. Тогава всички ЕРП в страната съдействаха на Министерство на енергетиката, като отмениха своите планови ремонтни дейности в подкрепа на работещите и учащите от дома потребители на електроенергия.

Проведените тази седмица срещи с местната власт завършиха с ясно заявени от двете страни очаквания за съдействие по енергийни проекти и казуси. С отправените покани и реализираните обиколки по места управителите на енергийното дружество изпълняват своята част от поетия по-рано през годината ангажимент за повишаване на информираността, открит диалог и активно сътрудничество с кметовете и членовете на общинските структури в Североизточна България.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе