Служители на Приюта за бездомни животни и скитащи кучета участваха в спасителна акция на коте, паднало в 8-метров кладенец

Служители на Приюта за бездомни животни и скитащи кучета реагираха на сигнал на граждани за коте, паднало в 8-метров бивш вече пресъхнал кладенец пред жилищен блок в Разград. По информация от живеещи в блока на ул. „Св. Климент“42 животното е паднало в кладенеца, който е затворен, но не плътно, с бетонни блокове. Хората са му спуснали храна с въже, но за изваждането на животното оттам имало нужда от специализирана помощ.

YouTube

След подаден към заместник-кмета Мирослав Грънчаров  сигнал служителите от кучешкия приют под ръководството на началника на отдел „Икономически дейности“ д-р Михаил Балтаджиев организираха спасителната акция. Те отместиха един от бетонните блокове, а един от работниците с челник на главата и със съоръжение за прихващане на животни бе спуснат с въже на дъното на кладенеца.

След изваждане на котето от кладенеца бе установено, че то е в добро здравословно състояние.

Да намерят осиновител на котето, което е мъжко и на възраст около 3 месеца, ангажимент поеха от НПО“Защита на животните в Лудогорието“.

Бетонният блок, който покрива бившия кладенец, бе възстановен на мястото си, но Община Разград ще предприеме допълнителни мерки за обезопасяване на мястото.  

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе