Одобриха учебници по Религия за 1, 2, 3, 4 и 5 клас, подготвени от Св. Синод

Снимка: Културно-просветен отдел при Св. Синод на БПЦ-БП

Вчера в дирекция „Учебници и училищна документация“ на МОН, бе проведено открито заседание, по време на което бе обявено, че новите синодални учебници по Религия – Християнство-Православие са оценени като ПРИЛОЖИМИ В ПРАКТИКАТА. Всички учебници на светата ни Църква – от 1-ви до 5-ти клас включително – са одобрени от оценителите по места (учители по Религия), с което завършва двуетапната процедура на МОН по оценяване на внесените проекти.

В средата на м. юли 2020 г. ще бъдат връчени заповедите на министъра на образованието и науката с неговото одобрение за всеки от учебниците на Св. Синод, след което те ще бъдат отпечатани за нуждите на религиозното образование в България. Учебниците на Св. Синод ще бъдат разпространени в началните и средните училища, както и в епархиите на БПЦ-БП за предстоящата 2020 / 2021 учебна година.

По решение на Св. Синод учебниците на БПЦ ще бъдат раздавани безплатно на децата, които изучават Религия – Християнство-Православие. Те навременно и успешно ще подпомогнат работата на учителите в духовно-нравственото възпитание и образование на учениците по Религия. Новите синодални учебници ще бъдат така също добри и надеждни помощници и на родителите, които се стремят да изградят децата си като личности със здрави и непреходни ценности – верни членове на светата ни Църква и добри граждани на нашето общество.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]Присъедини се към нашите Facebook групи

Новини Разград
Новини Завет
Новини Исперих
Новини Кубрат
Новини Лозница
Новини Цар Калоян
Новини за Лудогорец
ЖК "Орел" - гр. Разград
кв. Бели лом - Разград
ЖК "Освобождение" - Разград
Новини - Североизточна България
Пътна обстановка и ПТП-та в област Разград
Върни се горе