Започват засилени проверки на водачите на дву-, три- и четириколесни превозни средства

Специализирана полицейска операция за подобряване на пътната обстановка се провежда от 16 часа на 25 юни до 22 часа на 1 юли на територията на ОДМВР-Разград. Целта е да се засили контролът върху водачите на дву-, три- и четириколесни превозни средства.

Едни от най-уязвимите участници в движението са водачите на мотопеди, мотоциклети и АТВ. Не са редки случаите на тежки пътно-транспортни произшествия с тяхно участие, особено когато не притежават нужната правоспособност или не поставят защитни каски при управлението на такъв вид превозни средства.

YouTube

Разпоредената полицейска акция цели засилен контрол за подобряване на пътно-транспортната обстановка и ограничаване на предпоставките за възникване на тежки катастрофи. Водачите ще бъдат за правоспособност, употреба на алкохол или наркотични вещества, управление на нерегистрирани превозни средства или такива с поставени нечетливи или деформирани регистрационни табели, неплатени глоби по ЗДвП и наличие на сключена застраховка „Гражданска отговорност“.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе