Иваничка Маджарова представи новата си книга в РБ ”Проф. Боян Пенев”

Иваничка Маджарова представи новата си двуезична книга „Открехната душа” в Регионалната библиотека „Проф. Боян Пенев”-Разград. Събитието се случи във вътрешния двор на храма на книгата, на открито, съобразно противоепидемичните мерки имаше и разстояние между столовете на гостите на премиерата. А те бяха участниците в ЕКРА – Международната есперантска среща „Абритус – 2020”, която е инициатива на ЕДК”Д-р Иван Кирчев”-Разград, Есперантско дружество „Д-р Л.Заменхоф”, РБ”Проф. Боян Пенев” и Общество на писателите в Разград. Тази година заради световната пандемия в срещата няма международно участие, но традицията бе спазена и любителите на словото на есперанто споделиха впечатления от творческите внушения на новата книга с разкази на Иваничка Маджарова.

YouTube

Срещата бе открита с изпълнение на творба на д-р Заменхоф, а официалното приветствие към гостите бе от председателя на Есперантския дом на културата в Разград Димитрина Катева. Тя благодари за жеста на уважение от Кмета на Община Разград Денчо Бояджиев, който изпрати цветя за авторката на новата книга.

Две млади дами поздравиха гостите на срещата с музикални изпълнения. Габриела Маринова и Савина Георгиева са възпитанички на Класа по поп пеене към ЦПЛР Център за работа с деца с ръководител Свилена Дечева.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе