Областният управител се срещна с представители на Централно военно окръжие София и Военните окръжия в Русе и Разград

Днес, 2 юли 2020 г., Областният управител на област Разград Гюнай Хюсмен прие в кабинета си полковник Георги Петков – началник на Централно вооенно окръжие София, полковник Цанков Недев – началник на Военно окръжие I степен – Русе и подполковник Диян Желев – началник на Военно окръжие Разград.

По време на работната среща бяха обсъдени въпроси по взаимодействието и съвместната дейност на Областния управител и военните окръжия към Министерството на отбраната на Република България.

YouTube

Полковник Георги Петков връчи на г-н Гюнай Хюсмен луксозното издание на Централно военно окръжие „140 години военни окръжия”, по случай честванията през 2020 г. на 140-годишнината от създаването на военните окръжия в България.

Припомняме, че на 27-ми септември 1880 година с Указ на княз Александър I е обявено уреждането на длъжностите „Окръжни воински началници“, с което се поставят основите на формиране на структурите за военен отчет, на които наследник днес са военните окръжия. Военно окръжие Разград е създадено през 1881 г.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе