Започна Еколято 2020 в Разград

Снимка: Община Разград

Заместник-кметът на Община Разград приветства участниците и организаторите на инициативата на ЦПЛР Център за ученическо техническо и научно творчество „Еколято 2020“ на официалното откриване на събитието днес.

Тя пожела на младите хора да участват с вдъхновение в дейностите по обогатяване на екологичното им образование, както и да имат весело и ползотворно лято.

YouTube

Снимка: Община Разград

120 деца от 4 до 8 клас, разпределени в 4 смени от по 2 седмици ще участват в „Еколято 2020“. Първата смяна е от 32 ученика, програмата им е съобразена с изисквания на РЗИ-Разград заради извънредната епидемична обстановка до 15 юли. Макар от ЦУТНТ да са осигурили маски и ръкавици учениците няма да може да участват в почиствания на градинки, както през предишни години. Дейностите, с които ще са ангажирани, са предимно беседи и презентации в двора на ЦУТНТ. Първата беседа е била още преди церемонията по откриването, специалисти от РЗИ обяснили на децата правилата по време на извънредна епидемична обстановка.

Снимка: Община Разград

В последния ден от всяка смяна участниците в „Еколято 2020“ ще се включват и в Детска академия по безопасност, организирана от ОДМВР-Разград, но този път не в Градския парк, а в двора на ЦУТНТ.

На откриването на „Еколято 2020“ освен заместник-кметът Милена Орешкова присъстваха и представители на партньорите на ЦУТНТ в реализацията на инициативата – РЗИ-Разград, отдел „Екология“ в Община Разград, Местна комисия за борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни и Общински съвет по наркотични вещества.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе