За какво да следите при поставяне на дограма и врати в апартамента

Когато слагате дограмата внимавайте за детайлите. В зависимост от това колко камерна е тя, нивото на топлоизолация е различна. Самите рамки на прозореца са само малка част от цялата изолация, по-важен е стъклопакет.

Ако изберете стъклопакет с повече камери, така ще имате по-голяма на шумоизолация. Понеже звуковите вълни губят сила и се пречупват, когато минават през повече стъкла.

YouTube

Когато правите ремонт и избирате дограма по-добре да се съобразите с някои неща като местоположение, южно или северно изложението и дали дограмата ви харесва. Защото нейният външен вид също е важен. Дори може да комбинирате различни цветове дограма, според цветовете на помещенията и обзавеждането в тях. Като допълнение, може да монтирате и допълнителни устройства, които вкарват свеж въздух. Също нещо много важно е качественият обков на дограмата. Така тя ще функционират по-добре и ще се отваря и затваря без проблеми за много години напред.

Вратите са друг важен елемент от изолацията на апартамента. Те касаят най-вече вътрешната част. Въпреки това, гледайте по профилите да бъдат достатъчно здрави конструкцията да бъде стабилна. При някои врати натоварването е по-голямо колкото при други.

За монтажа на профилите най-добре да използвате специални пети. Те осигуряват здравина на връзката между профила и тавана, както и пода. Пространството над вратата най-вероятно ще запълните с щурц – специални плоскости, които също ще захванете с пети. Ако ще правите окачен таван, сложете метален профил отгоре, който да държи гипсокартона. Дори, за да е още по-стабилно, може да сложите два слоя плоскости от гипсокартон. Фугите, които се получават, запълнете с фугираща смес. А на мястото, където напасвате втория слой, гледайте да няма разминаване на фуги. Така конструкцията става по-стабилна и фугата и шпакловка та няма да се напукат.

Ако не можете да се справите сами, потърсете майстор. Така ще сте сигурни че конструкцията на дограмата и вратите в жилището са добре позиционирани, устойчиви и надеждни.

Източник: armormat.com

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе