1 година и 6 месеца затвор с 3-годишен изпитателен срок и глоба от 2500 лв. за мъж, разпространявал наркотици в Исперих и Шумен

Разградският окръжен съд одобри подписано между Окръжна прокуратура Разград, защитника на обвиняемия и неговия адвокат споразумение, с което 22-годишният Иво Г. от Исперих се призна за виновен в това, че без надлежно разрешително държал високорискови наркотични вещества с цел разпространение.

На младия мъж е повдигнато обвинение по досъдебно производство на РУ на МВР Исперих за това, че на 13.08.2018 г. в Исперих и на 08.03.2019 г. в Исперих и Шумен е държал общо 39,4563 гр. марихуана; 3,80 гр. амфетамин; 19,21 гр. метилендиоксиметамфетамин /MDMA/ и 4,46 гр. изсушени халюциногенни гъби.

YouTube

В съдебната зала мъжът заяви, че се отказва от разглеждане на делото по общия ред, съгласен е с условията на споразумението, което е подписал доброволно. Той е със средно образование и с чисто съдебно минало.

След като прецени, че настоящото споразумение не противоречи на закона и морала, Разградският окръжен съд го одобри.

Младият мъж прие да изтърпи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 1 година и 6 месеца, изпълнението на което се отлага с 3-годишен изпитателен срок и глоба в размер на 2500 лева.

В тежест на подсъдимия са и направените по наказателното производство разноски в размер на 880,83 лева.

Одобреното от съда споразумение е окончателно и не подлежи на обжалване.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

dm petroleum

Върни се горе