Регистрирани са два нови случая на COVID-19 в област Разград

По информация на Регионална здравна инспекция – Разград, на 20.07.2020 г. са регистрирани два нови потвърдени случая на COVID-19 в област Разград. 

Първият случай е жена на 76 г. от с. Осенец, община Разград. Прегледана е в Спешно отделение към МБАЛ – Разград.  Взет й е респираторен материал /назофарингиален и орофарингиален секрет/, който е изследван в лабораторията към МБАЛ – Разград. Резултатът от изследването PCR SARS-CoV-2 е (+) положителен. Лицето е с лека клинична симптоматика. Оставена е в дома й с предписание за домашна изолация, в рамките на 14 дни. Придружаващи заболявания: Исхемична болест на сърцето.

YouTube

Вторият случай е жена на 59 г. от гр. Разград, която е потърсила медицинска помощ на 14.07.2020 г. в УМБАЛ „Св. Марина“ – Варна, по повод хематологично заболяване. Взет й е респираторен материал /назофарингиален и орофарингиален секрет/ на 18.07.2020 г., който е изследван в лабораторията към УМБАЛ „Св. Марина“ – Варна. Резултатът от изследването PCR SARS-CoV-2 е (+) положителен. Лицето е приведено в Инфекциозно отделение. Придружаващи заболявания: Артериална хипертония II ст., Захарен диабет тип II, Тромбоцитопения.

 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе