Поставят 10 нови беседки на „Пчелина“, ще има и още барбекюта

10 нови беседки ще бъдат поставени на „Пчелина“, ще се обновят и увеличат и барбекютата в зоната за отдих край Разград.

Монтажите се извършват от работници от две общински предприятия – „Ремонтстрой“ и „Паркстрой“. Каква част от дейностите вече са извършени и какво предстои установиха днес заместник-кметовете на Община Разград Добрин Добрев и Мирослав Грънчаров.

YouTube

Целта на обновяването на съоръженията със средства от общинския бюджет е подобряване привлекателността на зоната за отдих, която е изключително посещаема особено през летните месеци. Освен обновяването на съоръженията за почивка започна и почистването на храстовидната растителност край пътя, водещ до „Пчелина“, така ще бъде подобрена безопасността на движението в този участък. Ремонтират се и мостовите съоръжения на „Пчелина“, също с оглед безопасността на почиващите там.

По-голямата част от беседките се поставят на голямата поляна, на която се организират масови събития и която най-често разградчани посещават, така ще се обособят нови кътове за отдих. Три от беседките се монтират на местата на старите автобусни спирки, които бяха демонтирани преди месец, тъй като бяха силно амортизирани и компрометирани. Едната беседка вече е срещу помпената станция на „Водоснабдяване Дунав“, втората ще е между двата язовира, а третата – на обръщалото, водещо към хотел „Тифани“ и почивната база на Община Разград.

Барбекютата на поляната ще се увеличат с 3, тъй като останалите нови ще подменят увредените до невъзможност да се използват. Монтажът им ще приключи днес, а беседките ще се доставят поетапно до 2 седмици.

Община Разград призовава гражданите да опазват новите съоръжения, те се поставят за тяхно удобство и пълноценен отдих.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе