Два нови случая на заразени с COVID-19 жители на област Разград

По информация на Регионална здравна инспекция (РЗИ) Разград, на 30.07.2020 г. са регистрирани два нови потвърдени случая на заразени с COVID-19 жители на област Разград.

Нови 265 души с коронавирусна инфекция през последните 24 часа, двама са от Разград

Първият случай е жена на 48 г. от град Разград, община Разград. Потърсила е медицинска помощ на 30.07.2020 г. в Многопрофилна болница за активно лечение „Св. Иван Рилски – Разград“ АД, гр. Разград (МБАЛ – Разград), където е хоспитализирана в отделението по инфекциозни болести. Взет й е респираторен материал /назофарингиален и орофарингиален секрет/, който е изследван в лабораторията към МБАЛ – Разград. Резултатът от изследването PCR SARS-CoV-2 (специализиран тест за наличие на заразата COVID-19) е положителен. Заболялата не съобщава за придружаващи заболявания.

Вторият случай е мъж на 28 г. с постоянен адрес в град Исперих, община Исперих и настоящ адрес в град Варна, община Варна. Взет му е респираторен материал /назофарингиален и орофарингиален секрет/, който е изследван в Самостоятелна медико-диагностична лаборатория „Сити Лаб“ ЕООД – платено изследване. Резултатът от изследването PCR SARS-CoV-2 е положителен. Лицето е без клинични оплаквания. Предписана му е домашна изолация, в рамките на 14 дни.

 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]dm petroleum

Върни се горе