Остава седмица до крайния срок за участие в конкурса за избор на девиз на град Исперих

Седмица остава до крайния срок, в който всеки, желаещ да остави своя следа в съвременната история на Исперих, има възможност да го направи.

На 12 юни, по повод 60-годишнината от обявяването на Исперих за град, Община Исперих обяви конкурс за избор на девиз на града.

YouTube

Община Исперих организира конкурс за избор на девиз на града по случай 60 години от обявяването му за град

„Въпреки наболелите проблеми, натрупали се през годините, които ежедневно с действията си се опитваме да преодолеем, вярвам, че конкурси като този ни правят по-единни, защото са свързани с нашите корени, с нашето общо минало и нашата обща кауза днес – Исперих! Духовното и културно богатство на един град са не по-малко важни от неговата инфраструктура. Затова очаквам широка обществена подкрепа от всички, които свързват по един или друг начин живота си с Исперих. Вярвам че заедно ще изберем най-подходящото мото за нашия град!“ – сподели кметът инж. Белгин Шукри.

В конкурса право на участие има всеки жител на или родом от Исперих. Предложенията следва да бъдат кратко и ясно формулирани, да се запомнят лесно, да въздействат емоционално и да изразяват идентичността на града и характерните особености на общината. Послание с препратка към миналото, настоящето и поглед напред към бъдещето на града и общината със сигурност ще направи впечатление на специално сформираната комисия, която ще селектира предложенията.

Комисията включва в състава си доказани професионалисти в областта на историята, филологията, представители на бизнеса, изявени месни жители с гражданска позиция и длъжностни лица от Администрацията. Авторът на най-сполучливото предложение ще спечели паричната награда от 200 лв. и ще бъде удостоен с грамота и плакет на Тържествено заседание на Общински съвет – Исперих, което ще се проведе в Деня на българската община.

Крайният срок за участие в конкурса е 14 август 2020 г.

Повече информация за конкурса можете да откриете на следния линк: http://www.isperih.bg/bg/node/1368

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

dm petroleum

Върни се горе