Кои отбори в efbet Лига се представят най-силно след пандемията от коронавирус?

През месец март пандемията от коронавирус прекъсна футболните първенства по цял свят. Българското първенство efbet Лига бе прекратено за над 2 месеца, което наложи неочаквана пауза за отборите. Футболистите на клубовете от елита трябваше да се готвят индивидуално, тъй като груповите тренировки на открито бяха забранени. В началото на месец юни първенството бе подновено, за да може сезон 2019/20 да бъде завършен. Е, това се случи, а вече дори започна и новото първенство, като отборите нямаха достатъчно време за подготовка, както по принцип всяко лято. В следващите редове ще разгледаме как се отрази пандемията от коронавирус на водещите отбори у нас и кои са тимовете, които играят най-силно.

Берое

YouTube

Ще започнем с един от най-силно представящите се отбори след пандемията – този на Берое. Въпреки че заралии не завършиха на призовите места в efbet Лига за сезон 2019/20, нито пък спечелиха Купата на България, то те показват много добър футбол и са в топ 3 на най-силно играещите отбори от родното първенство в момента. След подновяването на първенството, Берое спечели 7 от своите 11 мача (включително 2 приятелски срещи). Заралии записаха 2 поредни победи след рестарта на футбола, надвивайки Черно море с 3;0 и Славия с 4:2. Така те се класираха в първата шестица на efbet Лига, а плейофите започнаха лошо за тях – две поражения от Лудогорец и Левски с по 1:2. След това Берое регистрира две победи с по 2:0 срещу Локо Пловдив и Славия, а в последния кръг, след като вече нямаше шанс за топ 4, загуби с 0:5 от ЦСКА. До голяма степен още с класирането си в първата шестица за Берое бе ясно, че ще обиграва отбора за новия сезон, тъй като разликата с отборите в челото бе голяма. Все пак тези мачове със силните отбори са помогнали на заралии и това се видя на старта на новия сезон. Берое победи Левски с 2:0 на „Герена“ и има поводи за оптимизъм за силна кампания, в която да се бори за място в топ 3.

Славия

Славия също играе много силно след пандемията от коронавурус. „Белите“ имат само две поражения в девет официални мача, като са спечелили пет от тях. Славия се класира за Лига Европа, след като в края на миналия сезн победи Ботев Пловдив с 2:1 в баража за евро участие. В последния кръг на сезон 2019/20 тимът на Златомир Загорчич надви Лудогорец с 3:1, а малко преди това надигра Левски с 2:1 на „Герена“. И двете поражения на Славия за този период от 9 официални мача бяха от Берое с 2:4 и 0:2, което подчертава нашия анализ, че Берое играе много силно. Иначе Славия стартира новото първенство с реми 1:1 у дома срещу Черно море, след като допусна изравнителен гол в добавеното време.

Лудогорец

Към най-силно играещите отбори през лятото, няма как да не включим и шампионът Лудогорец. „Орлите“ записаха пет победи в седем мача след рестартирането на футбола през юни. Те закономерно спечелиха титлата в България, превъзхождайки останалите отбори в efbet Лига. Но притеснителното за Лудогорец е, че загуби последните си три официални срещи. Поражение с 1:3 от Славия в края на миналия сезон, загуба с 0:1 от Локомотив Пловдив за Суперкупата и 1:3 от Ботев Враца на старта на новия сезон.

Локомотив Пловдив

Носителят на Купата и Суперкупата на България попада в топ 4 на най-силно играещите отбори у нас след пандемията. Макар че Локомотив записа доста загуби в първенството това лято, то техните усилия бяха насочени към финала на Купата, който „смърфовете“ спечелиха на 1 юли срещу ЦСКА след изпълнения на дузпи. Локомотив стартира новия сезон по отличен начин, след като надви Лудогорец с 1:0 на техния стадион в мача за Суперкупата. „Черно-белите“ загубиха на старта на първенството от Ботев Пловдив с 0:2, но със сигурност ще се върнат на победния път бързо, тъй като имат страхотен отбор . Как се отрази коронавируса върху хазарта

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе