Клуб „Зелена стъпка“ отново организира крос в Разград

Клуб „Зелена стъпка“ кани всички желаеши на крос по случай Деня на Независимостта на България, Европейския ден без автомобили и есенно равноденствие. – 22 септември. кросът ще се проведе в Разград.

Спортната проява се провежда за седма поредна година. 5-километровата дистанция може да се бяга както индивидуално, така и отборно като щафета. Събитието е предназначено за хора от различни възрасти с различно ниво на подготовка от напълно начинаещи до напреднали и професионални спортисти.

YouTube

Стартът ще бъде даден на 22.09.2020, 10:00 часа. 

Дисциплини:

  • Крос – индивидуално бягане по трасе с дължина 5 километра.
  • Щафетно бягане – отбори, които се състоят от петима състезатели, като всеки от тях бяга по една обиколка от един километър. Във всеки отбор трябва да има поне една жена. Щафетата се препредава от един състезател на друг.

Трасето се състои от пешеходна зона, затворени за движение градски улици, паркови алеи и пътеки без настилка. Контролно време за двете дисциплини е 55 минути.

Деца под 18 години могат да участват само след предоставяне на декларация от родител или упълномощен от родителя треньор. 

Всеки, регистриран и заявил участие за състезанието, ще получи безплатно своя стартов номер в деня на бягането на старт/финала, заедно с безопасни игли за закрепване.

Награди:

  • Награди за първите три места на 5 км крос;
  • Награди за първите три места в щафетата;
  • Награди, раздавани с томбола между завършилите.

Събитието се провежда с подкрепата на Община Разград, ПФК Лудогорец, Интер Инженеринг-10.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе