Три нови случаи на COVID-19 са регистрирани в област Разград за последното денонощие

По информация на РЗИ – Разград, на 02.09.2020 г. са регистрирани три потвърдени случаи на COVID-19. 

Единият случай е мъж на 61 г. от гр. Разград, който е потърсил медицинска помощ на 01.09.2020 г. в МБАЛ „Св. Иван Рилски – Разград“ АД, гр. Разград, където е хоспитализиран в Отделение по инфекциозни болести. Взет му е респираторен материал /назофарингиален и орофарингиален секрет/. Изследван e в лабораторията към МБАЛ – Разград. Резултатът от изследването PCR SARS-CoV-2 е (+) положителен. Лицето не съобщава за придружаващи заболявания.

YouTube

Вторият случай е жена на 53 г. от с. Благоево, община Разград. Потърсила е медицинска помощ на 01.09.2020 г. в МБАЛ „Св. Иван Рилски – Разград“ АД, гр. Разград, където е хоспитализирана в Отделение по инфекциозни болести. Взет й е респираторен материал /назофарингиален и орофарингиален секрет/, който е изследван в лабораторията към МБАЛ – Разград. Резултатът от изследването PCR SARS-CoV-2 е (+) положителен. Придружаващи заболявания: Карцином на матката.

Третият случай е мъж на 20 г. с адрес гр. Разград. Взет му е респираторен материал /назофарингиален и орофарингиален секрет/. Изследван e в лабораторията към МБАЛ – Разград. Резултатът от изследването PCR SARS-CoV-2 е (+) положителен. Лицето е без клинични оплаквания. Оставен е в дома му, с предписание за домашна изолация за 14 дни. Не съобщава за придружаващи заболявания.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе