Два нови случая на заразени с COVID-19 в област Разград

По информация на Регионална здравна инспекция (РЗИ) Разград, на 03.09.2020 г. са регистрирани два нови потвърдени случая на заразени с COVID-19 жители на област Разград.

Първият случай е мъж на 66 г. от град Разград, община Разград. Потърсил е медицинска помощ на 03.09.2020 г. в Многопрофилна болница за активно лечение „Св. Иван Рилски – Разград“ АД, гр. Разград (МБАЛ – Разград), където е хоспитализиран в отделението за инфекциозни болести. Взет му е респираторен материал /назофарингиален и орофарингиален секрет/, който е изследван в лабораторията към МБАЛ – Разград. Резултатът от изследването PCR SARS-CoV-2 (специализиран тест за наличие на заразата COVID-19) е положителен. Лицето има следните придружаващи заболявания: захарен диабет и артериална хипертония II степен.

Вторият случай е жена на 64 г. от град Разград, община Разград. Потърсила е медицинска помощ на 03.09.2020 г. в МБАЛ – Разград, където е хоспитализирана в отделението за инфекциозни болести. Взет й е респираторен материал /назофарингиален и орофарингиален секрет/, който е изследван в лабораторията към МБАЛ – Разград. Резултатът от изследването PCR SARS-CoV-2 е  положителен. Заразената не съобщава за придружаващи заболявания.

Областният кризисен щаб за борба с коронавируса отново призовава за стриктно спазване на противоепидемичните мерки.  

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]Присъедини се към нашите Facebook групи

Новини Разград
Новини Завет
Новини Исперих
Новини Кубрат
Новини Лозница
Новини Цар Калоян
Новини за Лудогорец
ЖК "Орел" - гр. Разград
кв. Бели лом - Разград
ЖК "Освобождение" - Разград
Новини - Североизточна България
Пътна обстановка и ПТП-та в област Разград
Върни се горе